top of page

Recept voor Notenbrood met Wortel, Uien en Gedroogde Tomaten

  • Foto van schrijver: Anka Kuzniar
    Anka Kuzniar
  • 27 nov 2023
  • 1 minuten om te lezen

Ingrediënten:

  • 300 g wortelen, grof geraspt

  • 2 rode uien, fijngehakt

  • 180 g noten naar keuze (bijv. walnoten, amandelen, hazelnoten), grof gehakt

  • 10 stuks gedroogde tomaten, in stukjes gesneden

  • 3 eieren

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 15 g verse peterselie, fijngehakt

  • 1 eetlepel gemalen komijn

  • 1 theelepel kurkuma

  • Zwarte peper naar smaak

  • Olijfolie of bakpapier voor het invetten van de cakevorm

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Vet een cakevorm in met olijfolie of bekleed met bakpapier.

  3. In een keukenmachine meng je de grof geraspte wortelen, fijngehakte uien, gehakte noten, gedroogde tomaten, eieren, knoflook en verse peterselie. Mix tot een grove, samenhangende massa ontstaat.

  4. Voeg gemalen komijn, kurkuma en zwarte peper toe. Mix opnieuw tot alle ingrediënten gelijkmatig zijn verdeeld.

  5. Giet het mengsel in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad.

  6. Bak het notenbrood in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40 minuten of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer je deze in het midden steekt.

  7. Laat het notenbrood even afkoelen in de vorm voordat je het uit de vorm haalt.

  8. Serveer het notenbrood in plakjes, samen met een frisse salade en hummus.


Tip: Dit notenbrood is een veelzijdige aanvulling op verschillende maaltijden. Je kunt het serveren als een hartig bijgerecht bij een salade, als gezonde snack, of als basis voor een heerlijke sandwich met hummus. Geniet van de voedzame smaak en de rijke textuur van dit zelfgemaakte notenbrood!


ree

 
 
 

Opmerkingen


bottom of page