top of page

Geroerbakte Aziatische Volkoren Noedels met Tofu en Groenten

  • Foto van schrijver: Anka Kuzniar
    Anka Kuzniar
  • 27 okt 2023
  • 2 minuten om te lezen

Dit heerlijke gerecht is niet alleen smaakvol, maar ook rijk aan eiwitten en gezonde voedingsstoffen dankzij de combinatie van volkoren noedels, tofu en een kleurrijke selectie groenten.

Ingrediënten:

  • 200 gram volkoren noedels

  • 250 gram stevige tofu, in blokjes gesneden

  • 2 eetlepels sojasaus

  • 2 eetlepels sesamolie

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden

  • 1 wortel, in dunne plakjes gesneden

  • 100 gram broccoli, in kleine roosjes

  • 100 gram spinazie

  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen gesneden

  • 2 eetlepels geraspte gember

  • 2 eetlepels oestersaus (optioneel)

  • 2 eetlepels gehakte koriander (optioneel)

  • 2 eetlepels gehakte pinda's (optioneel)

  • Verse limoenpartjes voor het serveren

Bereidingswijze:

  • Kook de volkoren noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen. Zet opzij.

  • Marineer de tofu in de sojasaus gedurende ongeveer 15 minuten.

  • Verhit een eetlepel sesamolie in een grote wok of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde tofu toe en bak gedurende 3-5 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal de tofu uit de pan en zet opzij.

  • Voeg de resterende eetlepel sesamolie toe aan de wok. Voeg de knoflook, gember, rode paprika, wortel en broccoli toe. Roerbak gedurende 4-5 minuten tot de groenten beginnen te verzachten.

  • Voeg de gekookte noedels toe aan de wok en meng goed met de groenten.

  • Voeg de tofu weer toe aan de wok en roerbak nog 2-3 minuten, zodat alles goed doorwarmt.

  • Als je ervoor kiest om oestersaus toe te voegen, meng het dan nu door het gerecht.

  • Voeg als laatste de spinazie toe en roerbak kort tot deze net verwelkt is.

  • Serveer de geroerbakte noedels met tofu en groenten op borden, en garneer met lente-uitjes, koriander en gehakte pinda's (indien gewenst). Serveer met verse limoenpartjes aan de kant.

Geniet van deze smaakvolle en voedzame vegetarische maaltijd boordevol eiwitten en Aziatische smaken!




Comments


bottom of page